Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Van ‘voor de klas’ naar ‘voor de camera’

Online zwerfafvallessen

Facet ondersteunt de gemeente Cranendonck bij de aanpak van zwerfafval. Alle basisscholen hebben normaal gesproken de mogelijkheid deel te nemen aan het zwerfafvalproject, waarbij een gastdocent een leuke en interactieve les geeft over de gevolgen van zwerfafval. Samen met de kinderen wordt er dan buiten onderzoek gedaan en zwerfafval geraapt. Aan deze vorm van lesgeven kwam door het coronavirus abrupt een einde.

De introductie van online lessen
Al snel was er een alternatief geboren, de online zwerfafvallessen. De onlinelessen zijn niet alleen voor de kinderen uit groep 5 t/m 8. Facet heeft de theatershow voor groep 1 t/m omgebouwd naar een leuk voorleesfilmpje over plasticsoep, er is een karaoke lied waar kinderen uit volle borst mee kunnen zingen en een verscheidenheid aan doe-opdrachten biedt voldoende interactie. Van kleurplaat tot zwerfafvalwerkstuk, er is dus voor ieder wat wils!

De website waar de online lessen staan is zo opgebouwd, dat kinderen geheel zelfstandig aan de slag kunnen met de lessen en (doe)opdrachten. Je kunt ook naar buiten om je eigen buurt zwerfafvalvrij te maken, mits je je houdt aan de voorgeschreven regels natuurlijk. Deze staan duidelijk beschreven op de website. Voor de leerkrachten en ouders/verzorgers zijn er ook extra tips en informatie terug te vinden.

Ook aan de slag met online zwerfafvallessen?
Ook nu de scholen deels weer open zijn, kan er gebruik gemaakt worden van de online zwerfafvallessen. Deze zijn zeer geschikt als thuisopdrachten, omdat begeleiding van ouders/verzorgers niet noodzakelijk is.

Wilt u gebruik maken van de online zwerfafvallessen die gratis aangeboden worden door de gemeente Cranendonck. Wilt u met de school meedoen? Vraag de inlogcode aan via duurzaam@facetadvies.nl