Uitbreiding digitale formulieren van afdeling Werk en Inkomen

De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard (de zogenaamde A2-gemeenten) bieden steeds meer diensten digitaal aan via de gemeentelijke websites.

Sinds juli zijn er een aantal digitale formulieren van de afdeling Werk en Inkomen bijgekomen.

Het gaat om:

• Aanvraag IOAZ
  • Aanvraag Bijzondere bijstand
  • Aanvraag Inkomenstoeslag
  • Aanvraag Studietoeslag
  • Aanvraag Bijstandverlening zelfstandigen
  • Aanmelding Schuldhulpverlening
  • Wijzigingsformulier Participatiewet (Pw)
  • Wijzigingsformulier IOAW en IOAZ
  • Meldingsformulier vakantie
  • Ingebrekestelling
  • Aanvraag Maatschappelijke Participatie

Voordelen voor inwoners

Het digitaal aanvragen van voorzieningen heeft veel voordelen voor inwoners. Het is sneller en makkelijker. Inwoners kunnen zelf regelen wat ze nodig hebben, zonder in de rij te staan bij de balie van het gemeentehuis. Ook kunnen aanvragen gewoon vanuit huis en hoeven inwoners geen rekening te houden met de openingstijden van het gemeentehuis.

Natuurlijk kunnen mensen die minder vaardig zijn met de computer, altijd een papieren versie aanvragen. Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met de afdeling Werk en Inkomen, telefoonnummer (040) 20 83 444.