Training KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties) 12 april

Training KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties) 12 april

Dit item is verlopen op 24-04-2019.

Na de meivakantie (week 19) start er weer een KIES- training (Kinderen In Echtscheiding Situaties). Het KIES-programma bestaat uit acht wekelijkse groepsbijeenkomsten van een uur. Onder professionele begeleiding van een of twee KIES-coaches gaan we aan de hand van verschillende werkvormen (bijvoorbeeld tekenen, spel, toneel, schrijven, praten) aan het werk en in gesprek met elkaar. In de veilige besloten sfeer van deze groep kunnen kinderen op speelse wijze hun ervaringen met de scheiding delen en leren dat zij hun eigen vragen, gevoelens, gedachten, behoeften hebben en deze mogen uiten. Op deze manier worden de kinderen begeleid in hun verwerkingsproces. KIES helpt kinderen zichzelf en de scheiding beter te leren begrijpen en beter te leren omgaan met wat voor hen moeilijk is. Daarnaast vinden de kinderen veel (h)erkenning bij elkaar, ze ervaren dat al die gevoelens zo gek nog niet zijn, dat ze niet de enige zijn in deze situatie en dat ze ook voor elkaar veel kunnen betekenen. 

Het doel van de groep is dat kinderen de (gebeurtenissen rondom de) scheiding een plaats kunnen geven en beter in hun vel komen te zitten.

KIES is uitdrukkelijk óók voor kinderen waarbij de scheiding goed verlopen is, ook voor hen is extra aandacht (al dan niet preventief) ten zeerste aan te raden.

Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Opgeven kan nog, graag zo snel mogelijk (of uiterlijk 12 april) via info@kies2coach.nl of tel. 06 49308655 (Yvonne Aerts).

Meer info: