Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Taxbus tijdelijk vangnet buurtbus: verlengd tot 1 juli

De termijn is verlengd van 1 juni  naar 1 juli 2020

In verband met het coronavirus rijden er op dit moment geen buurtbussen meer in Brabant. Daarom zijn door de Provincie afspraken gemaakt met de regiotaxi’s, hier beter bekend als Taxbus, om hun diensten open te stellen voor OV-reizigers.

Wat houdt de regeling in
U kunt bellen met de reserveringslijn van Taxbus (0800-0234795) om een rit te boeken. U hoeft hiervoor niet in het bezit te zijn van een Taxbuspasje. Het callcenter bekijkt vervolgens of de betreffende rit al dan niet ook met het reguliere OV te maken is. Dat is het zogenaamde OV-advies. Dat advies is bindend.

Als de rit niet met het OV te maken is, dan kunt u tegen het Wmo-tarief (bij Taxbus gelijk aan reguliere OV-tarief) gebruik maken van de Taxbus. Dit is:

• Opstaptarief € 0,98
  • Kilometertarief € 0,172

Als de rit wel met het OV te maken is, dan is er sprake van een bindend OV-advies. Wilt u dan toch liever met Taxbus reizen, dan is dit mogelijk tegen het tarief:

• Opstaptarief voor negeren OV advies € 6,28
  • Kilometertarief voor negeren OV advies € 1,57

De regeling is tijdelijk en geldt vanaf 30 maart met als huidige einddatum 1 juli 2020. Kijk voor meer informatie op de website van Taxbus: www.taxbus.nl.