Surveillanten versterken veiligheid winkelcentrum Maarheeze

Surveillanten versterken veiligheid winkelcentrum Maarheeze

Heeft u ze al gezien en gesproken? Sinds afgelopen zaterdag is in het winkelcentrum van Maarheeze een proef gestart met surveillanten van het azc, die door de straten en winkels lopen en kennismaken met bewoners en ondernemers.

“Het gaat om een proef voor een termijn van twee weken, daarna gaan we kijken of we dit langer gaan doen. We zien nu al dat de ondernemers erg enthousiast zijn. Mensen willen graag hun ei kwijt en informatie delen. De jongens die wij in de gaten houden, zien ons ook. We kennen elkaar, de meesten kennen ons vanuit het azc. We zien ze dagelijks aan de poort. Dan is de helft van het probleem al opgelost, de scherpe kantjes zijn ervan af.”

De mannen krijgen veel enthousiaste reacties van mensen. Hoe prettig het is dat zij preventief aanwezig zijn. Ook burgemeester Roland van Kessel kwam boodschappen doen en is erg blij met deze nieuwe maatregel: “Waar het echt om gaan is fysiek zichtbaar te zijn. Dat zijn we al met twee BOA’s, maar versterking is welkom. Mensen zien dat er naast de BOA’s ook beveiligers van het azc zelf aanwezig zijn.

Ik ben heel blij met de extra handjes, die dankzij de samenwerking van de ketenmarinier van het ministerie en het COA met de gemeente tot stand is gekomen. Het afgelopen half jaar is er al veel gebeurd aan allerlei maatregelen. Iedereen doet in de keten zijn uiterste best om te zorgen dat ook hier in Maarheeze een veilige omgeving is. Ik zie dat het gevoel van veiligheid in deze korte tijd veel groter is geworden. Zolang het azc hier is, blijven zij nodig. Het is een proef, maar ik durf al te voorspellen dat iedereen heel enthousiast zal zijn.”