Succesvolle anti-wildcross actie in buitengebied Cranendonck

Op zaterdag 8 september is er een actie tegen wildcrossen in stiltegebieden gehouden in de bossen en grensstreek rondom de gemeente Cranendonck. Deze actie is bedoeld om het crossen in natuurgebieden te stoppen en is georganiseerd door het SSiB, Politie en BOA’s van terreineigenaren en gemeenten. De natuur lijdt enorm onder het wildcrossen en de actie is dan ook 1 van de 3 speerpunten van het programma Samen Sterk in Brabant (SSiB). Het SSIB verzorgt het toezicht in het buitengebied van o.a. gemeente Cranendonck.

Succesvolle actie

Een betrokken handhaver van SSiB vertelt: “Ondanks een goede voorbereiding, is het altijd afwachten of je  personen daadwerkelijk op heterdaad kunt betrappen. Vandaag was dit gelukkig het geval en hebben we 3 personen staande kunnen houden. Ook hebben we 9 keer een proces verbaal uitgeschreven. We kunnen terugkijken op een geslaagde actie, waarmee we hopelijk kunnen bereiken dat het wildcrossen in de bossen minder aantrekkelijk wordt.”

De aangehouden motorrijders ontvangen een geldboete. Ook zijn persoonsgegevens genoteerd, zodat er bij een eventuele volgende overtreding, andere maatregelen genomen kunnen worden.

Daarom SSiB
In het buitengebied is wildcrossen voor de Brabanders ergernis nummer één. Ook de natuur heeft er zwaar onder te lijden. Dit lastige en voor kwetsbare natuurgebieden zo bedreigende probleem,  pakken we alleen effectief aan als we dat samen doen  met burgers, bedrijven en bestuur. Wat doet het SSiB?

• Meldingen oppakken en registreren
  • Toezicht houden, surveilleren en handhaven
  • Inventariseren van plekken waar wildcrossen voorkomt
  • Organiseren van professionele, gezamenlijke acties met politie en partners
  • Meedenken met- en adviseren van gemeenten over o.a.  het bieden van praktische oplossingen.

Meer informatie

Alle informatie over het programma Samen Sterk in Brabant vindt u op www.odbn.nl/ssib.