Stichting ROZE

Per 1 januari 2022 is Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren en wilde dieren in nood voor Cranendonck en 13 regiogemeenten. De stichting beschikt over opvangfaciliteiten voor honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels, hobbydieren en reptielen/amfibieĆ«n. In het wild levende dieren uit de regio worden 24 uur opgevangen en verzorgd en gaan vervolgens naar Vogelasiel Someren.

Huisdier gevonden/kwijt?

Heeft u een huisdier gevonden, neem dan contact op met de meldkamer van de dierenambulance. Zij controleren of het dier al als vermist is aangemeld en sturen eventueel een dierenambulance voor een chipcontrole. Bent u uw huisdier kwijt, meld het dan aan op de website www.rozeindhoven.nl/vermist, op www.amivedi.nl en op social media.

Dieren ter adoptie

Dieren die een thuis zoeken staan op  www.rozeindhoven.nl/asieldieren, www.dierenasiels.com en op social media. Heeft u interesse in een dier? Vul dat online een intakeformulier in. Is er een potentiĆ«le match, dan neemt de opvang contact met u op voor een eerste live kennismaking.

Dieren in nood

Is er een dier in nood? Bel dan de dierenambulance via 040-7470100. Dit nummer is 24/7 bereikbaar (tussen 22:00 en 9:00 uur alleen voor spoed).

Meer informatie

De stichting ROZE werkt vanuit een nieuw, duurzaam opvangcentrum aan de Kanaaldijk Noord 127a in Eindhoven. Inmiddels werken er vijftien betaalde medewerkers, een aantal stagiaires en vele vrijwilligers om de dieren in de opvang de best mogelijke zorg te geven en alles wat er bij de opvang komt kijken in goede banen te leiden. Naast een opvang voor zwerfdieren is Stichting ROZE ook een werkgelegenheidsproject. Door de samenwerking met instanties als gemeente, UWV, WijEindhoven en regionale participatiebedrijven zoals Ergon, WSD, KempenPlus en Senzer vinden diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan.

De Dierenbescherming blijft tot 1 oktober de taken TNR (TrapNeuterReturn (overlast verwilderde zwerfkatten)), crisisopvang en huisuitzettingen uitvoeren. Na 1 oktober neemt Stichting ROZE ook deze taken over.

Voor meer informatie over de stichting kunt u contact opnemen via 040-7470147 of info@rozeindhoven.nl of verder lezen op deze website.