In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Senioren en veiligheid: Spoofing en webinars

In dit eerste bericht in de Senioren en Veiligheidsmaand bespreken we het thema ‘spoofing’. Bij spoofing wordt er een trucje gebruikt om een andere identiteit aan te nemen. Spoofing betekent letterlijk ‘nabootsen’.

Hoe gaat een oplichter te werk?

De oplichter doet zich telefonisch voor als iemand van uw bank. Het telefoonnummer manipuleert hij, waardoor het telefoonnummer van uw bank op uw telefoon verschijnt. De oplichter zegt dat er wat mis is met uw betaalrekening of bankaccount. Hij vraagt u om geld over te maken naar een kluisrekening of andere veilige rekening. Ook kan de oplichter om privégegevens of inloggegevens vragen.

Banken vragen u nooit om geld over te maken naar een andere rekening. Ze vragen ook niet om uw persoonlijke gegevens. Verbreek daarom de telefoonverbinding als u het niet vertrouwt. Zoek zelf het telefoonnummer op van uw bank en vraag na of er iets mis is met je rekening.

Slachtoffer

Bent u slachtoffer geworden? Veel mensen schamen zich hiervoor, maar dit hoeft absoluut niet. Criminelen gaan geraffineerd te werk. Ze maken misbruik van het vertrouwen dat u hebt in uw bank, een familielid of een bekende. Iedereen kan slachtoffer worden. Doe altijd aangifte of meld dit bij de politie.

Bekijk meer tips over veilig internetten en veilig bankieren.

Webinars

Over de verschillende vormen van criminaliteit zijn webinars gemaakt. In de webinars, gepresenteerd door Catherine Keyl, bespreken deskundigen van onder andere de politie en ouderenbond een specifiek fenomeen van criminaliteit.