Save the date: 21 maart 2020 Landelijke Opschoondag

Net als in 2018 en 2019 neemt de gemeente Cranendonck in 2020 actief deel aan de Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 21 maart 2020 gaan we proberen met zoveel mogelijk inwoners om Cranendonck vrij te maken van zwerfafval. De gemeente zorgt voor opschoonmateriaal zoals handschoenen, knijpers en afvalzakken en natuurlijk voor iets lekkers.

Doe mee en maak kans op een buurtbarbeque t.w.v. €500!

De inschrijving is geopend! Meld je dus aan, geef aan waar en met wie je zwerfafval gaat opruimen en maak kans op een Buurt BBQ t.w.v. €500,- door tijdens de Landelijke Opschoondag een originele zwerfafval foto in te sturen. De winnaar wordt op 21 maart na afloop van de Landelijke Opschoondag direct bekend gemaakt.

Inschrijven Landelijke Opschoondag

Landelijke Opschoondag voor kinderen: Het Afvalpiratenspel

De afvalpiraten komen weer naar Cranendonck! De afvalpolitie zal hen op de hielen zitten, dus zullen ze heel veel schatten verliezen. Help jij mee om hun schat weer bij elkaar te zoeken? De schat ligt overal! Op straat, in de goot, op het grasveld, in de bosjes, onder bankjes! De schat bestaat uit blikjes, flesjes, snoeppapiertjes, bananenschillen en nog veel meer. Weet jij de hele schat terug te vinden? Dan ben jij een super speurneus!

Kinderen krijgen een schatkaart met alle verloren schatten. Op die manier worden ze geholpen in het zoeken naar zwerfafval. Als ze alles gevonden hebben, kunnen ze de kaart inleveren en krijgen ze een prijsje.

Na de Landelijke Opschoondag

De gemeente ziet graag dat ook buiten de Landelijke Opschoondag mensen zwerfafval opruimen in hun eigen buurt of wijk. Uiteraard willen we deze vrijwilligers, clubs, verenigingen of scholen ondersteunen in het opschoonwerk in hun eigen omgeving. Neem contact op met Karin Maas, gemeente Cranendonck via telefoonnummer 14 0495, voor meer informatie.