Samenwerkingsovereenkomst met COA

Sinds 2014 zit er op de Nassau Dietz Kazerne een gezamenlijke vreemdelingenlocatie. In 2018 is hiervoor een bestuursovereenkomst gesloten tussen COA en Gemeente Cranendonck voor een periode van 10 jaar met mogelijke verlengingen voor 5 jaar. Het COA wil nu flink investeren in het terrein en de gemeente heeft de voorwaarden hiervoor met het COA uitgewerkt in een concept samenwerkingsovereenkomst. Hierin staan afspraken over o.a. beperking overlast, duurzaamheid en economische impulsen.

De gemeenteraad neemt hier in november een besluit over, maar we zijn ook benieuwd wat de inwoners zelf hiervan vinden. Daarom kunt u informatie vinden over de concept samenwerkingsovereenkomst op https://www.cranendonck.nl/inwoners/asielzoekerscentrum-azc-cranendonck_44132/item/samenwerkingsovereenkomst-met-coa_49732.html en uw reactie (opmerkingen, vragen) tot 23 september sturen aan info@cranendonck.nl. Wij zullen deze reacties allemaal zorgvuldig meenemen en u voor 1 oktober antwoorden.