Samenwerking van veiligheidspartners in Cranendonck

Samenwerking van veiligheidspartners in Cranendonck

Bij incidenten rond het COA zijn een goede samenwerking tussen veiligheidspartners zoals politie, onze BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) en de ketenmarinier, essentieel. Die samenwerking is sterk, ook in perioden dat het onrustig is rond het AZC, zoals vorige week. Op het terrein vonden twee steekincidenten plaats. Ook waren er voorvallen van winkeldiefstal, overlast door een dronken persoon en onacceptabel gedrag in de omgeving van het station. Helaas zijn incidenten, ondanks de vele preventieve maatregelen, niet helemaal te voorkomen.

Winkeldieven gepakt

Wij nemen deze incidenten erg serieus en werken samen om deze aan te pakken, zoals vrijdagavond 9 juli. De BOA’s van de gemeente hebben die avond tijdens hun surveillance een agent versterking geboden die twee vermoedelijke winkeldieven staande hield. Zij zijn met de agent en de verdachten naar de betreffende winkel gegaan om de camerabeelden te bekijken. Deze beelden bevestigden het vermoeden. Hierna hebben de BOA’s de beide verdachten aangehouden en overgebracht naar een andere eenheid van de politie. Intussen kon de agent de zaken in de winkel verder afhandelen.

Door samen te werken verkleinen we de kans op incidenten en zetten we vol in op de aanpak ervan. Heeft u een vraag of wilt u graag iemand spreken over het AZC? Neem dan contact op met inwonerscontactpersoon Ton Lemmen. Zijn mobiele nummer is 06-57707469. E-mailen kan naar t.lemmen@cranendonck.nl.