Samen op weg naar een aardgasvrij Cranendonck!

Samen op weg naar een aardgasvrij Cranendonck!

Dat is de opgave die voor ons ligt. Hoe we dit samen gaan doen is beschreven in de Transitievisie Warmte. Deze is in samenwerking met Enexis, woCom, de Energie Coƶperatie Cranendonck en inwoners tot stand gekomen en op 23 november goedgekeurd door de gemeenteraad. In dit document leest u hoe de warmtetransitie in Cranendonck stap voor stap en buurt voor buurt wordt opgepakt.

Benieuwd naar de plannen voor uw buurt?

In de samenvatting op pagina 8 zijn de mogelijke duurzame warmtebronnen overzichtelijk op een kaart weergegeven. Op pagina 10 ziet u de jarenplanning per buurt. Hoe we dit samen met alle betrokkenen willen gaan doen is kort en bondig beschreven in de samenvatting. Daarbij is het isoleren van uw eigen woning altijd de eerste stap. Hoe minder energie nodig is voor het verwarmen van uw woning, hoe minder er opgewekt hoeft te worden. Bovendien verbetert het uw wooncomfort en is het beter voor uw portemonnee.

In wijk Heesakker in Budel wordt gestart

Deze wijk is aangewezen als verkenningswijk. Dat betekent dat we hier gaan starten met verdiepende onderzoeken. Deze moeten uitwijzen of er een nieuwe betaalbare, betrouwbare en duurzame manier van verwarmen in die buurt mogelijk is. Woont u in deze wijk en/of wilt u meedenken over de aanpak in deze wijk? Heeft u nog vragen? Laat het ons weten. Wij betrekken u er graag bij!

U kunt hier de Transitievisie Warmte vinden.