Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers
In de Updates coronavirus lees je ook de updates voor ondernemers zoals informatie over en toegang tot bijstand aan zelfstandigen

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Samen bouwen aan praalwagens

Dit item is verlopen op 28-03-2020.

Asielzoekers, carnavalsvereniging en Thomashuis bouwen samen aan praalwagens

Het is een gezellige drukte in de bouwloods waar de praalwagens in de steiger staan. Kleur overal, tikkende hamers en zo nu en dan het geluid van een schaafmachine. Alles wordt overzien door Bert Verhees van carnavalsvereniging de Flausmause, al 43 jaar de drijvende kracht achter de bouw van vele mooie praalwagens. Wagens die meedoen aan de optochten in de eigen gemeente maar ook daarbuiten, tot in België.

Tussen de leden van de carnavalsvereniging en  bewoners van het Thomashuis, die elk jaar enthousiast meedoen met de optocht in Budel-Schoot met hun eigen wagen, lopen ook vier bewoners van het azc. Zij werken ijverig meen aan de realisatie van de 34 meter lange praalwagen. Ook wethouder Marcel is geïnteresseerd en neemt een kijkje in de loods.

Bert haalt dagelijks de asielzoekers op en brengt ze  in de avond weer terug naar het azc. “Overdag ben ik altijd hier, dus kan ik dat doen.  In de avond komen de mensen van de ‘club’. De vier azc-bewoners  zijn zo enthousiast om dit te doen, ze hebben ook echt iets met carnaval en vinden het prachtig.” Gemeentemedewerker Noud van Leeuwen was contactpersoon met het COA en regelde het contact. Dat resulteerde in groot enthousiasme onder de bewoners van het azc. “Maar ik kon er maar vier in mijn auto meenemen, vandaar dat het daarbij is gebleven.”  Thomashuisbewoner Rolf Jansen: Ons thema is dit jaar:  “als je haar maar goed zit”, dit is onze kappersauto. We doen ieder jaar mee en het is keigezellig.”