Run op ISDE-subsidie voor duurzame maatregelen aan je woning

rekenmachine

Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen. In het eerste kwartaal van dit jaar registreerde RVO driemaal zoveel aanvragen als vorig jaar voor onder meer spouwmuurisolatie, dak- en vloerisolatie en warmtepompen. Alhoewel het gros van de aanvragen gedaan is voor klussen die vorig jaar werden afgerond vermoedt het RVO dat de stijging samenhangt met de fors gestegen energieprijzen.

Heb jij al concrete verduurzamingsplannen?

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en energiebesparing (ISDE) kan worden aangevraagd na oplevering van minimaal twee maatregelen. Met ingang van dit jaar is de subsidie verhoogd van 20% naar 30% van de kostprijs van de doorgevoerde maatregelen. Hierdoor is het extra aantrekkelijk om voorgenomen aanpassingen nu uit te (laten) voeren. Houd er rekening mee dat de wachttijden voor aanpassingen, en zeker voor de installatie van warmtepompen, inmiddels lang zijn.

Meer weten of aanvragen?

Meer informatie over de ISDE-subsidie staat op de website van het Regionaal Energieloket van gemeente Cranendonck: www.regionaalenergieloket.nl/cranendonck/investeringssubsidie-duurzame-energie-en-energiebesparing-voor-woningeigenaren