Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Riool verstopt? Bekijk goed met wie u zaken doet

Als het riool verstopt zit, moet er vaak een rioolontstoppingsbedrijf aan te pas komen om het probleem op te lossen. Er zijn bedrijven actief die hier achteraf hoge kosten voor in rekening brengen (tot wel € 1.100). Vaak ziet u bij de websites van deze bedrijven alleen een telefoonnummer staan, zonder adresgegevens.

Een rioolverstopping is vaak al vervelend genoeg. Om te voorkomen dat u ook nog eens met hoge kosten wordt geconfronteerd, adviseert de gemeente u om bij een verstopping contact op te nemen met rioolbedrijven waar de gemeente regelmatig mee werkt. Zij hebben bovendien een overeenkomst met de gemeente om verstoppingen op gemeentegrond op te lossen:

Schakelt u een ander bedrijf in?
Laat ze dan vooraf contact opnemen met de gemeente. Ligt de oorzaak van de verstopping bij de gemeente? Dan mogen alleen bovengenoemde bedrijven, die een overeenkomst hebben met de gemeente, de verstopping oplossen.

Wie betaalt de kosten?
Het rioolontstoppingsbedrijf stelt vast waar de oorzaak van de verstopping zit.

• Ligt de oorzaak van de verstopping bij uw eigen terrein of in de woning?
    Bijvoorbeeld: een kapotte leiding of het doorspoelen van vet, maandverband of andere zaken die u niet door het toilet mag spoelen. Dan moet u het probleem zelf oplossen en de kosten zelf betalen.
  • Ligt de oorzaak bij de gemeente? Bijvoorbeeld: een kapotte leiding of een boomwortel die is ingegroeid in de leiding. Dan stuurt het rioolontstoppingsbedrijf de rekening naar de gemeente. In dit geval mogen alleen bovengenoemde bedrijven de verstopping oplossen.

Kijk voor meer informatie hier.