In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14-0495.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Politie, buurtpreventie Cranendonck en gemeente Cranendonck bundelen hun krachten

Een waardevol overleg was het gisterenavond, donderdag 5 november. Buurtpreventiegroep Cranendonck, de gemeente en politie bespraken samen het initiatief van inwoners om in heel Cranendonck rond te lopen met als doel anderen te attenderen op onveilige situaties in hun eigen woonomgeving. Hierbij valt te denken aan ladders in de voortuin, laptops achterlaten in de auto en een donker huis bij afwezigheid. Buurtpreventiegroep als ogen en oren in de gemeenschap waarbij samengewerkt wordt met politie en gemeente.

Voorlichten, signaleren en melden

Aanvankelijk was er wat verwarring ontstaan tussen de Buurtpreventiegroep en de gemeente. Onduidelijkheid over het initiatief en de vrees voor de oprichting van een knokploeg maakten dat de gemeente terughoudend was. Gelukkig konden de coördinatoren van de preventiegroep duidelijkheid bieden over de inhoud en het doel van het initiatief. Mede-initiatiefnemer Harm van Leuken: “Vanuit buurtpreventie zijn we positief gestemd over het gesprek dat we met gemeente, politie en ketenpartners hebben kunnen voeren. We kijken tevreden uit naar een prettige samenwerking met de gemeente en zijn blij dat zij ons willen ondersteunen. Wij gaan er gezamenlijk aan werken om de Cranendonckse wijken veilig en leefbaar te krijgen.”

Samen staan we sterker

Burgemeester Roland van Kessel is ook positief over het verloop en de uitkomst van het gesprek: “ Ik ben blij dat inwoners betrokken zijn bij de veiligheid in hun eigen wijk. We hebben samen met de politie goede afspraken kunnen maken met de initiatiefnemers van de buurtpreventiegroep Cranendonck. Zij gaan zich preventief inzetten in de hele gemeente om het gevoel van onveiligheid mee te helpen verminderen. Of het nou gaat om vuurwerk, drugsoverlast, rondhangende jeugd, vandalisme of overlast van asielzoekers. De buurtpreventiegroep zal mensen wijzen op onveilige situaties en melden bij de politie als ze opvallende zaken zien. Door de handen ineen te slaan, staan we sterker in de aanpak van overlast en criminaliteit.

Afspraken

Samen zijn er afspraken gemaakt voor het vervolg. Zo komen de gemeente en de buurtpreventiegroep regelmatig bij elkaar en kijkt de gemeente of zij middelen beschikbaar kan stellen om de buurtpreventiegroep te ondersteunen.