Oproep: Blijf de coronamaatregelen serieus nemen!

In het land, maar ook in onze gemeente zien we het overal drukker worden op de markt, in winkels, supermarkten, recreatiegebieden en op andere plekken. De aandacht voor het virus ebt weg, de aandacht voor de maatregelen verslapt. Tegelijkertijd constateren we dat het virus bezig is aan een opmars. Het aantal besmettingen stijgt in Nederland, ook in onze regio. Deze ontwikkelingen baren ons ernstige zorgen.

Het coronavirus is nog niet verdwenen. De maatregelen gelden nog steeds en zijn keihard nodig.

• Vermijd drukte
  • Blijf thuis bij (lichte) klachten, laat je testen en wacht thuis op de uitslag
  • Houd 1,5 meter afstand

De strijd is namelijk nog niet gestreden. De stijging van het aantal besmettingen komt dus niet als een verrassing, maar drukt ons wel met de neus op de feiten. Het virus is niet weg. Kan ons opnieuw hard raken. Laten we voorkomen dat straks scholen, horeca, sportscholen, verenigingen en dergelijke noodgedwongen opnieuw de deuren moeten sluiten

Burgemeester Roland van Kessel: “Ik snap dat het voor velen best lastig is om na zo’n lange tijd nog steeds aandacht te hebben voor de coronamaatregelen. Echter naleving van de maatregelen is nog steeds belangrijk. Laten we er samen voor zorgen dat we de versoepelingen die we verworven hebben, kunnen behouden. Laten we er dus samen voor zorgen dat we de uitbreiding van het virus onder controle houden.”