Openbare laadpalen

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische (bestel)auto. Daardoor groeit de vraag naar openbare laadpalen in onze gemeente. De gemeente plaatst in samenwerking met Vattenfall proactief laadpalen om tijdig in de te verwachten vraag te voorzien. De openbare laadpalen plaatsen we altijd aan openbare parkeerplaatsen. Met een laadpaal in de buurt wordt het extra interessant om over te stappen op elektrisch rijden. De gemeente heeft tien locaties aangewezen waar openbare laadpalen geplaatst gaan worden:

• 1 laadpaal tussen Poelderhof 1 en Poelruiter 26 te Budel-Schoot
  • 1 laadpaal op het Stationsplein ter hoogte van Hamonterweg 5 te Budel-Schoot
  • 1 laadpaal tussen Dissel 78 en Gaffel 7A te Maarheeze
  • 1 laadpaal tussen Heerakkerstraat 11 en Floralaan 46 te Maarheeze
  • 1 laadpaal tussen ’t Hagelkruis 36 en Ereprijsstraat 2 te Maarheeze
  • 1 laadpaal tussen Wilgenroosstraat 10 en Gagelstraat 2 te Maarheeze
  • 2 laadpalen tegenover Luxemburgsestraat 18, 22 en 26 te Budel 1 laadpaal aan de Kapelstraat, achter Kerkstraat 4 te Budel
  • 1 laadpaal tegenover Hanendijk 24 te Budel

Op basis van statistieken en buurtkenmerken is de verwachting dat het aantal elektrische auto's rondom deze locaties de komende jaren sterk groeit. Hierbij is rekening gehouden met het beperken van mogelijke overlast voor omwonenden. Kijk hier voor meer details.