In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Online bijeenkomst over de milieueffecten van grootschalige zonne- en windparken in de regio

De energietransitie gaat ons allemaal aan: inwoners, ondernemers en overheden. Daarom onderzoeken wij samen waar en hoe we het best duurzame elektriciteit kunnen opwekken in Nederland. Metropool Regio Eindhoven (MRE) werkt aan een regionale energiestrategie (RES). Als onderdeel hiervan is er een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Hierin worden de milieugevolgen van de opwekking van elektriciteit met grootschalige zonne- en windparken op een objectieve manier in kaart gebracht. Op deze manier zorgt de regio dat het milieubelang een volwaardige rol speelt in de besluitvorming.

Tijdens de bijeenkomst gaan we in op uw vragen. Daarnaast informeren u over de totstandkoming van het MER en leggen u uit hoe u hierop kunt reageren. Het MER ligt van 3 mei tot 14 juni 2021 ter inzage.

Online bijeenkomst

Benieuwd naar hoe het MER is opgezet en uitgevoerd? Wilt u meer weten over de onderzoeksprocedure en welke aspecten er zijn meegenomen? Schrijf u dan in voor deze online bijeenkomst. De online bijeenkomst vindt plaats via Microsoft Teams op 17 mei van 16.00 tot 18.00 uur.

Heeft u interesse in het MER van de Metropoolregio Eindhoven, maar kunt u niet op bovengenoemde datum? Dan kunt u ook aansluiten bij één van de andere sub-regio’s op 18 of 19 mei. Voor meer informatie over het programma gaat u naar de site van de MRE.