Onderzoekscentrum bevolkingsonderzoek borstkanker in Budel

Onderzoekscentrum bevolkingsonderzoek borstkanker in Budel

Dit item is verlopen op 14-06-2021.

Vanaf begin april staat het mobiele onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker in Budel. Vanwege de uitbraak van het coronavirus was het bevolkingsonderzoek tijdelijk stilgelegd. Inmiddels zijn verschillende maatregelen genomen om gefaseerd en veilig te kunnen screenen binnen de COVID-richtlijnen.

Uitnodiging Budel

Vrouwen uit Budel met de postcodes 6020, 6021, 6023, 6024 en 6028 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd. Het onderzoekscentrum is vanaf begin april tot en met begin juni te vinden op het parkeerterrein bij Huize Mariënburgt, Graafschap Hornelaan 2, Budel.

Uitnodiging komt tijdelijk later

Op dit moment is het niet mogelijk om vrouwen elke 2 jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen twee uitnodigen tijdelijk te verlengen naar maximaal 3 jaar.

Meer informatie

De informatielijn is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via 088 00 01 30. Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker vindt u op de website van Bevolkingsonderzoek Nederland.