Nieuwe stichting voor opvang zwerfdieren zoekt vrijwilligers

Op 1 januari start de nieuwe stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven (ROZE) met de opvang van zwerfdieren op de nieuwe locatie aan Kanaaldijk Noord 127a in Eindhoven. Deze Stichting gaat zwerfdieren opvangen namens 14 gemeenten in de regio, waaronder Cranendonck.

Vacatures

De Stichting ROZE werkt met professionals, maar is ook op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met bijvoorbeeld het uitlaten van honden, verzorgen van dieren of schoonmaken van de hokken. Wilt u meer weten? Meld u zich dan aan voor een digitale informatiebijeenkomst op dinsdag 9 november vanaf 19.00 uur. Stuur daarvoor een e-mail naar roze@eindhoven.nl. Na de digitale introductie nodigen we ge├»nteresseerden in kleine groepjes uit voor een echte kennismaking. Lees meer informatie

Nieuw gebouw en nieuwe stichting

De opvang van zwerfdieren is een wettelijke taak van gemeenten. Tot nu toe had onze gemeente daarvoor een contract met de Dierenbescherming. Het gebouw van de Dierenbescherming in Eindhoven voldeed echter niet meer aan de eisen. De gemeenten hebben daarom besloten een nieuw, duurzaam opvangcentrum te laten bouwen. De Dierenbescherming kon de exploitatie van het gebouw en de opvang niet op zich nemen binnen het beschikbare budget, daarom wordt nu een nieuwe stichting opgericht. Deze stichting werkt met professionals (vaste banen), vrijwilligers, stagiaires, vakantiekrachten en met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, waarvoor we een samenwerking hebben opgestart met de vier sociale werkplaatsen in de regio.