Nieuwe ketenmarinier vormt tandem met Jur Verbeek tot aan zijn pensioen

In de gezamenlijke aanpak van overlastgevende asielzoekers kennen we ketenmarinier Jur Verbeek inmiddels al enkele jaren in de gemeente Cranendonck. Jur Verbeek gaat begin 2022 met pensioen.

Om ervoor te zorgen dat er tegen die tijd een goed ingewerkte ketenmarinier is, is inmiddels ketenmarinier Pascal Meertens in Cranendonck gestart. Samen werken ze voor de gemeenten in Zuid-Nederland. Pascal Meertens heeft daarbij de gemeente Cranendonck in zijn pakket en samen vormen zij de komende periode een tandem.

Bereikbaarheid

Pascal Meertens is bereikbaar via 06-52581881 en p.g.j.meertens@minjenv.nl. Op vrijdag is hij vaak aanwezig op de locatie studio RTV Horizon in Maarheeze, Molenstraat 49a. Daarnaast kunnen inwoners met vragen, zorgen of idee├źn rondom het azc in Cranendonck altijd terecht bij Inwonerscontact AZC van de gemeente, Ton Lemmen. Hij is 24/7 bereikbaar via: 06-57707460 en t.lemmen@cranendonck.nl.

Wat doet een ketenmarinier?

De ketenmarinier is in dienst van de staatssecretaris van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij heeft de ketenmarinier(s) beschikbaar gesteld om te ondersteunen en helpen als er problemen zijn. De ketenmarinier adviseert onder andere de burgemeester, het COA, het openbaar ministerie, politie en samenwerkingspartners in de migratieketen als: IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst), AVIM (vreemdelingenpolitie, DTenV (Dienst Terugkeer en Vertrek). Uiteraard kunnen ook inwoners en ondernemers bij de ketenmarinier terecht.

De ketenmarinier heeft een landelijke en een lokale rol. Landelijk hebben alle ketenmariniers gezamenlijk met andere partners een Top-X opgesteld, een lijst met de grootste overlastgevers. Dat helpt in het lokaal snel herkennen en oppakken van criminele overlastgevers zodra deze in het azc arriveren. Ook hebben de ketenmariniers een toolbox gemaakt waarin slimme en handige middelen zitten die in de gemeenten gebruikt kunnen worden in de gezamenlijke aanpak. Tenslotte helpt de ketenmarinier in het verbinden van alle samenwerkingspartners.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de aanpak van overlastgeven asielzoekers, kijkt u dan op Rijksoverheid.nl: