Nieuw servicenummer afval - 24/7 bereikbaar

Nieuw servicenummer afval - 24/7 bereikbaar

Onlangs stelde de gemeente Cranendonck een nieuw afvalbeleid vast. In 2020 willen we naar 5% restafval per persoon. Dit is mogelijk, omdat veel van ons afval eigenlijk waardevolle grondstoffen zijn. Maar ook omdat we samen minder afval kunnen produceren. Een goede afvalinzameling en service is daarom erg belangrijk. Dit doen wij niet alleen. Samen met onze inzamelingspartner Renewi (voorheen Van Gansewinkel) kijken wij continue naar waar het beter kan. In 2018 zetten we de eerste stappen.

Servicenummer afvalinzameling 24/7 bereikbaar!

Is uw container niet geleegd? Of heeft een andere vraag over de afvalinzameling? Met ingang van 1 januari 2018 om 12 uur (in de middag) kunt u 7 dagen per week en 24 uur per dag terecht bij een nieuwe speciale informatie- en meldingenlijn: 0800 – 22 100 10. Zo wordt u snel verder op weg geholpen.
 

Informatie over afval

Wanneer wordt mijn container opgehaald? Hoe zit het tijdens de feestdagen? Wat mag er in mijn groene container? Deze informatie en meer kunt u online terugvinden in de afvalkalender en op de website: www.cranendonck.nl. Klik op het kopje afval.

Minicontainers

Het aanspeekpunt voor alle zaken rondom uw minicontainer blijft hetzelfde. Voor het aanvragen of omruilen van een (nieuwe) container of het melden van een kapotte of vermiste container, neemt u contant op met het Milieu Informatie Centrum (MIC). Het MIC is van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op (0800) 023 03 44. Ook online kunt u deze zaken regelen, via: www.miconline.nl.

2018: aan de slag met afval!

Afval is van ons allemaal. Samen met u willen wij de gescheiden inzameling van waardevolle grondstoffen stimuleren en de hoeveelheid restafval verminderen. In 2018 starten we daarom met een campagne. Samen maken we een vuist voor afval. BAM!