In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Nauwe samenwerking partners rondom azc

Om snel in actie te kunnen komen bij voorvallen die betrekking hebben op het azc werken we als gemeente nauw samen met politie, COA, ketenmarinier, ondernemers en inwoners.

Een mooi voorbeeld hiervan was het bericht van afgelopen zaterdag om 15:30 uur in de groepsapp Calamiteiten Maarheeze, dat er twee personen bij het NS-station bijzondere aandacht hadden voor fietsen. Deze personen zijn door de melder weggejaagd en vertrokken naar visvijver ’t Tipke. Omdat de BOA’s deel uitmaken van deze circa 55 deelnemers tellende groepsapp was in no time het signalement bekend. Resultaat was dat de BOA’s deze twee personen even later staande konden houden en konden aanspreken.

Naast deze vorm van communicatie is er het kernteam Overlast azc dat elke maandag- en donderdagmorgen vergadert. Aan dit overleg nemen deel: de ambtenaar veiligheid van de gemeente, de inwonerscontactpersoon azc bij de gemeente, de contactpersoon BOA’s, de locatiemanager azc, de politie, de ketenmarinier, de communicatie adviseur en ad-hoc ook de burgemeester. Door gezamenlijk bovenop concrete zaken te zitten kan er snel en doeltreffend gehandeld worden.