Nationale Boomfeestdag 2021

Op 10 november 2021 vieren we de nationale boomfeestdag. Door het coronavirus kon deze dag in maart 2020 niet doorgaan, daarom is er nu een nieuwe datum. Alle leerlingen van groep 8 van de basisscholen van Cranendonck zijn uitgenodigd om mee te doen. In totaal doen er ruim 240 kinderen mee. De plantlocatie ligt aan de Randweg-Oost, vlakbij de ingang van het AZC. De kinderen planten hier een nieuw bos aan.

De schoolgidsen van IVN Cranendonck, de medewerkers van Attender Groen en de gemeente begeleiden de boomfeestdag. Naast het planten van bomen, kunnen de kinderen ook spelletjes doen en wordt er wat lekkers uitgedeeld. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door het IVN en de gemeente Cranendonck.

Bomen maken gezond!

Groen, beplanting, bomen: door veel mensen wordt het gewaardeerd. Maar wist je dat het ook bijdraagt aan onze gezondheid? In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer en laten ze meer divers en creatief spel zien. Kortom: Bomen maken gezond!