Militaire oefeningen

Militaire oefeningen

In het kader van de opleiding van training Genisten van de Koninklijke Landmacht  vinden er op  16 t/m 20 april militaire oefeningen plaats. De militairen gaan routes verkennen, terrein analyseren en overgangen inmeten. Dit gaan ze doen op verschillende locaties waaronder de omgeving Oost van Budel-Dorplein. De route begint op militair oefenterrein De Weerter Heide. Deze data vindt er ook een andere militaire oefening plaats.

Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op niet Militair Oefenterrein. Deze oefening wordt ondersteunt met 10 militaire wielvoertuigen en er nemen 40 personen deel.

Tweede oefening

Op 16 t/m 20 april vinden er, naast de bovenstaande oefeningen, ook militaire oefeningen plaats in het kader van militaire verkenners. De militaire gaan scenario’s nabootsen waarin men verkenningsopdrachten gaan uitvoeren, zowel te voet als met wagens. De oefening start op het Militaire Oefenterrein Weerterheide en gaat via de Oirschotse Heide naar Tilburg.

Ook bij deze oefening wordt er geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op Niet Militair Terrein. Aan deze oefening nemen 48 personen en 20 militaire wielvoertuigen deel.