In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Méér zorgverzekering voor minder geld

Méér zorgverzekering voor minder geld

Bent u inwoner van de gemeente Cranendonck? Hebt u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Collectieve Zorgverzekering die de gemeente Cranendonck samen met zorgverzekeraar CZ of VGZ aanbiedt.

De gemeente betaalt een gedeelte van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra's. U kiest altijd de zorg die bij u past. Ook in 2021 bieden we weer collectieve ziektekostenverzekeringen met een bijdrage in de premie.

Meer keuze

Naast de pakketten van CZ, hebben we vanaf 2021 een aantrekkelijk aanbod van VGZ. Deze biedt verschillende pakketten tegen scherp tarief. Het gaat om de volgende pakketten:

  • VGZ Compact (zonder WMO module)
  • VGZ Compleet inclusief WMO- module
  • VGZ Compleet inclusief WMO- module met verzekering eigen risico

Premie-afhankelijke bijdrage

Let op: de gemeentelijke bijdrage is veranderd! Vanaf 2021 is de premiebijdrage een percentage van de premie. Dat betekent dat als de premies stijgen na 2021, de gemeentelijke bijdrage meestijgt. In 2021 bedraagt de gemeentelijke bijdrage 14% van de premie.
Dit is bij een inkomen onder 110% van de bijstandsnorm. Daarboven is de bijdrage inkomensafhankelijk. Dat wil zeggen: hoe hoger het inkomen, hoe lager de premiebijdrage.

Meer informatie

Uitleg van de pakketten met handige keuzehulp vindt u op de website Gezond Verzekerd. Daar kunt u ook de betreffende verzekering afsluiten.
Als u vragen heeft over de premiebijdrage, kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur bellen naar: 040-2083760.