Maatregelen tegen A2 Sluipverkeer en fietsverbeteringen rondom de A2

Maatregelen tegen A2 Sluipverkeer en fietsverbeteringen rondom de A2

De bijna dagelijkse file op de A2 Maastricht - Eindhoven zorgt ervoor dat in de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende veel verkeer de file probeert te omzeilen door een gedeelte van de route binnendoor af te leggen. Met name in Maarheeze en Leende loopt het vaak vast door het sluipverkeer. Om de wegen rondom de A2 te ontlasten en de doorstroming te verbeteren is de gemeente Cranendonck in december 2017 gestart met maatregelen om sluipverkeer te weren. 

Deze maatregelen hebben echter een tijdelijk karakter totdat definitieve maatregelen tegen het sluipverkeer zijn gerealiseerd. 

Concept plannen

In de tweede helft van 2018 is door het Platform A2 gewerkt aan het opstellen van definitieve plannen om het sluipverkeer te weren. Daarnaast is ook gekeken naar verbetermogelijkheden voor de fiets in het gebied tussen Weert en Eindhoven. Het Platform A2 is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Weert, Nederweert, Heeze-Leende, Cranendonck en Valkenswaard en de provincie Limburg. 

Op 7 en 13 februari 2019 zijn de plannen gepresenteerd tijdens een inloopavond in Leende en Maarheeze. Via deze link kunt u de concept plannen inzien. Ook bent u in de mogelijkheid om via deze link uw reactie te geven op de plannen. Dit kunt u doen tot 22 februari 2019.

Vervolg

De reacties die binnen komen verwerkt het Platform A2 tot een definitief plan. Hiervoor moeten we ook nog verkeersbesluiten nemen waartegen u een zienswijze kunt indienen. Houd voor de laatste stand van zaken over inhoud en proces de bekendmakingen op de gemeentelijke website van Heeze-Leende en Cranendonck in de gaten. 

Meer weten over de bereikbaarheid van Cranendonck? Bekijk dan hier de projectenpagina