Maak kennis met het Sociaal Team Cranendonck (deel 6)

Maak kennis met het Sociaal Team Cranendonck (deel 6)

Het Sociaal Team Cranendonck biedt inwoners hulp bij alle vragen over zorg en ondersteuning (Wmo), jeugdhulp, werk en inkomen en opvoeden en opgroeien. In het Sociaal Team zitten hulpverleners met verschillende achtergronden en specialismen om inwoners zo goed mogelijk op weg te helpen. Maak kennis met het sociaal team, deze week Floor, Jeugd-en gezinsprofessional.

Wat doe jij binnen het Sociaal Team Cranendonck?

Ik werk samen met 7 andere collega’s binnen het sociaalteam- afdeling jeugd. Dit betekent dat alle gezinnen met kinderen die zich bij ons aanmelden met een hulpvraag gericht op het kind of die gaan over het kind bij ons terecht kunnen. Ik begeleid zowel kinderen/jongeren als hun ouders met deze vragen. Het doel is om het gezin op weg te helpen en hen zo te ondersteunen, zodat ze uiteindelijk zelfstandig weer verder kunnen.

Met welke vragen krijg jij in je werk te maken?

De vragen die wij krijgen zijn erg verschillend. Soms is het een kleine opvoedingsvraag maar soms ook wat meer complex. De onderwerpen die veel aan bod komen zijn: kinderen die niet lekker in hun vel zitten, hoe om te gaan met ouders die in een (vecht)scheiding zitten, huiselijk geweld, depressie, autisme, pesten, niet goed mee kunnen op school enzovoorts.

Wat vind je leuk of speciaal aan je werk?

Wat ik leuk vind aan het werk is dat het erg afwisselend is en dat je iets voor gezinnen kan betekenen, waardoor ze er sterker uitkomen. Het is leuk om telkens weer andere gezinnen te leren kennen en daarmee samen te werken. Het geeft een goed gevoel als je ziet dat andere mensen leren door de inzichten die je ze probeert mee te geven.

Meer informatie

Meer informatie over het Sociaal Team Cranendonck staat op de pagina van het sociaal team.