In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14-0495.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Maak het oplichters niet te makkelijk! Phishing

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we deze week voor de laatste keer aandacht aan criminaliteit.

De afgelopen weken zijn de volgende onderwerpen voorbij gekomen: meekijken bij pinnen, babbeltrucs en hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp). Deze week gaat het artikel over phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes).

Phishing

In een bericht, bijvoorbeeld een e-mail of sms, wordt gevraagd om te klikken op een link of om in te loggen. Die link kan bijvoorbeeld leiden naar een valse website van een bank, waarin u gevraagd wordt om uw gegevens in te vullen. Op deze manier proberen internetcriminelen toegang te krijgen tot uw computer of uw persoonlijke gegevens. Deze veelgebruikte manier om gegevens te achterhalen heet phishing. Met uw gegevens kunnen internetcriminelen u veel geld afhandig maken.

Ook vraagt men soms direct om geld over te maken. Via valse e-mails proberen internetcriminelen aan uw geld te komen. Daarom eerst checken, dan klikken.

Waar moet u op letten?

• Klik nooit op een link van een mail die u niet vertrouwt en download geen bijlage;
  • Twijfelt u? Bel dan de organisatie waar het om gaat, zoals uw bank en zoek daarvoor zelf het telefoonnummer op;
  • Gaat het om geld? Gaat het om belangrijke gegevens? Is er haast bij? Let op! Eerst checken, dan klikken. Via de Fraudehelpdesk kunt u de e-mail controleren.

Bent u toch slachtoffer geworden?

• Doe altijd aangifte bij de politie;
  • Meld het onmiddellijk bij uw bank;
  • Meld het bericht ook als u geen slachtoffer bent geworden bij de Fraudehelpdesk.

Meer informatie en tips

Kijk voor meer tips over veilig internetten op Veiliginternetten.nl. En voor meer informatie over veilig bankieren op Veiligbankieren.nl.

Webinars

De afgelopen weken vond er iedere dinsdag om 10.30 uur een webinar plaats over het thema van die week. U kunt de webinars hier terugkijken.