Maak het oplichters niet te makkelijk! Hulpvraagfraude

Maak het oplichters niet te makkelijk! Hulpvraagfraude

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we de komende weken aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

Deze week: Hulpvraagfraude

Hulpvraagfraude

Bij hulpvraagfraude doet een oplichter zich voor als een bekende, via bijvoorbeeld WhatsApp. De oplichter doet zich voor als uw (klein)zoon of (klein)dochter, maar regelmatig ook als vriend of vriendin. Er wordt gevraagd om hem of haar snel te helpen door geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek.

Vaak staat in het eerste bericht dat de ‘bekende’ een nieuw mobiel nummer heeft. Ook vragen criminelen soms zelfs via het WhatsApp-account van degene die u kent om geld. Doordat in het bericht staat dat er grote nood is en het geld direct nodig is, zijn veel mensen geneigd om het geld aan ‘deze bekende’ toch maar snel over te maken. Vertrouw zo’n bericht daarom niet zomaar.

Bel altijd eerst de persoon zelf op het oude nummer en zorg dat u deze persoon ook daadwerkelijk spreekt.

Waar moet u op letten?

  • Maak nooit zomaar geld over zonder dat ju iemand daadwerkelijk hebt gesproken of gebeld. Controleer altijd rechtstreeks bij de bekende door zijn/haar oude nummer te bellen. Niet gebeld = geen geld.

Voorkomen dat oplichters u benaderen

  • Plaats uw telefoonnummer niet openbaar op social media, website of online handelsplatformen;
  • Om te voorkomen dat misbruik wordt gemaakt van uw WhatsApp-account kunt u twee-staps-verificatie instellen. Dat is een extra beveiliging. Op Veiliginternetten.nl staat hoe u dit kunt doen.

Bent u toch slachtoffer geworden?

  • Doe altijd aangifte bij de politie (ook bij een poging). Dit kan ook digitaal. Maak een bestandje aan van het WhatsApp-gesprek, zodat u die bij de aangifte kunt voegen.
  • Meld het zo snel mogelijk bij uw bank (ook bij een poging) om het rekeningnummer van de oplichter te laten blokkeren en zo andere slachtoffers te voorkomen.
  • Meld het bericht ook als u geen slachtoffer bent geworden bij de Fraudehelpdesk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over hulpvraagfraude op Veiliginternetten.nl.

Webinars

De komende weken vindt er iedere dinsdag om 10.30 uur een webinar plaats over het thema van die week. Het webinar wordt gepresenteerd door Catherine Keyl. Een panel van experts geeft meer tips en adviezen. U kunt de webinars rechtstreeks bekijken of terugkijken.