Landelijke Opschoondag

Cranendonck zoekt ook dit jaar weer afvalspeurneuzen op 21 maart 2020!

De afvalpiraten komen weer naar Cranendonck! De afvalpolitie zal hen op de hielen zitten, dus zullen ze heel veel schatten verliezen!

Inmiddels hebben al enkele speurneuzen zich aangemeld om te helpen zoeken naar de schatten! Maar wat zou het mooi zijn als in alle kernen van de gemeente Cranendonck speurneuzen aan de slag gaan om het zwerfafval op te ruimen tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart. En we zo onze hele gemeente zwerfafvalvrij maken!

Doe mee en maak kans op een buurtbarbecue t.w.v. € 500,-!
Net als in 2018 en 2019 neemt de gemeente actief deel aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart 2020. De gemeente zorgt voor opschoonmateriaal zoals handschoenen, knijpers en afvalzakken en natuurlijk voor iets lekkers. Groepen, verenigingen, scholen en clubs kunnen zich aanmelden en maken zo kans op een buurtbarbecue. Ook als eenling ben je van harte welkom om mee te doen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.cranendonck.nl/lod.

Speciaal voor kinderen: Het Afvalpiratenspel
Kinderen krijgen een schatkaart met alle verloren schatten. Op die manier worden ze geholpen in het zoeken naar zwerfafval. Als ze alles gevonden hebben, kunnen ze de kaart inleveren/laten zien en krijgen ze een klein prijsje.