In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14-0495. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Kind- en scheidingsloket telefonisch bereikbaar

Kind- en scheidingsloket telefonisch bereikbaar

In verband met de coronamaatregelen, vindt het inloopspreekuur van het kind- en scheidingsloket voorlopig niet in het gemeentehuis plaats. Op maandag 5 oktober van 18.30 tot 20.00 uur is het loket telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06 53 99 15 53.

Wat is het kind- en scheidingsloket?

Het kind- en scheidingsloket is bedoeld om de nadelige gevolgen voor kinderen van een scheiding te voorkomen, beperken of op te lossen. Een scheiding is enorm ingrijpend voor een kind. Gemiddeld ervaren kinderen van gescheiden ouders ongeveer twee keer zoveel problemen vergeleken met jeugdigen uit gezinnen waarin de ouders samen zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om emotionele of sociale problemen, gedragsproblemen of lagere schoolprestaties. Het is belangrijk dat ouders goed communiceren, duidelijke afspraken maken en opvoedkundige samenwerking hebben. Dit om voor een kind een veilige en gestructureerde omgeving te creëren. Het kind- en scheidingsloket kan hierbij helpen. 

Voor wie is dit loket?

Het loket is gratis voor ouders uit de gemeente Cranendonck die het voornemen hebben om te gaan scheiden of deze beslissing al hebben genomen. Ook kinderen en andere betrokkenen zoals grootouders, docenten en instanties zijn welkom. 

Wat biedt het loket?

Tijdens de openingstijden van het loket kunt u met al uw vragen over (echt)scheiding terecht bij een mediator van Looijmans Coaching & Mediation en een jeugd- en gezinsprofessional van Sociaal Team Cranendonck. Zij beantwoorden uw vragen meteen of kijken samen met u naar een passende oplossing. Denk hierbij aan vragen zoals:  

 • Hoe vertellen we onze kinderen dat we gaan scheiden? 
 • Hoe moet het verder met de zorg voor de kinderen? 
 • Hoe geef je als gescheiden ouders gezamenlijk vorm aan het ouderschap, zodat een kind loyaal kan zijn naar beide ouders?  
 • Wat betekent een (echt)scheiding in financiële zin? 
 • Hoe zit een (echt)scheidingsprocedure in elkaar? 
 • Zijn er nog mogelijkheden binnen de relatie, zodat een dreigende scheiding alsnog kan worden voorkomen? 
 • Hoe en wanneer worden de kinderen binnen het huwelijk/ de relatie voorbereid op een scheiding? 
 • Welke gevoelens spelen er bij de kinderen? Hoe kunnen de kinderen hierin begeleid worden?

Data 2020

 • 5 oktober 2020
 • 2 november 2020
 • 7 december 2020

Elke eerste maandag van de maand is het kind- en scheidingsloket van 18.30 tot 20.00 uur bereikbaar. Voorlopig dus telefonisch via 06 53 99 15 53. Als de inloopspreekuren weer op het gemeentehuis plaatsvinden, laten we dit weten via de gebruikelijke kanalen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het kind- en scheidingsloket? Voor vragen en advies kunt u bellen met Fannie Looijmans op 06 53 99 15 53.