Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Kermissen in Cranendonck gaan dit jaar niet door

Het college van burgemeester en wethouders van Cranendonck heeft besloten om vanwege het coronavirus dit jaar de kermissen niet door te laten gaan in de gemeente. In de landelijke maatregelen is bepaald dat evenementen in elk geval tot 1 september 2020 niet zijn toegestaan vanwege het samenkomen van veel mensen waarbij de benodigde anderhalve meter afstand niet gewaarborgd kan worden.

In de kernen Budel en Gastel vinden de jaarlijkse kermissen normaal gesproken plaats in augustus en september, respectievelijk van 29 augustus tot en met 2 september en van 19 september tot en met 22 september. Wethouder Lemmen heeft voorafgaand aan het besluit gesproken met de Stichting Gastel Kermis.

Het besluit van het college berust onder andere op het feit dat nog onbekend is wat er na 1 september wel of niet mag. Ook het samenbrengen van veel mensen ziet het college op dit moment als niet wenselijk, gezien de richtlijnen van het RIVM. Andere argumenten zijn dat de kermis in Gastel onlosmakelijk verbonden is met de kermissen van Soerendonk en Maarheeze, die niet kunnen gaan als direct gevolg van de Corona-maatregelen. Omdat de voorbereiding voor een kermis de nodige tijd en inspanning kost, wil het college met dit besluit duidelijkheid bieden aan inwoners, horeca en kermisexploitanten.