Kermis in Budel-Schoot 2021

Kermis in Budel-Schoot 2021

Update kermis Budel-Schoot na nieuwe coronamaatregelen (10 juli 2021)

Gisteravond 9 juli zijn er landelijk weer nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Voor de kermis in Budel-Schoot betekent dit dat de kermis gewoon door gaat, echter het geplande horecaplein zou enkel in aangepaste vorm mogen. Gisteravond al heeft de organisator Jong Nederland in Budel-Schoot laten weten de geplande activiteiten niet door te laten gaan. De organisatie geeft aan dat de activiteiten op het horecaplein onder de nieuwe maatregelen moeilijk te organiseren zijn. Het college heeft uiteraard begrip voor dit besluit. Zij spreekt grote waardering uit voor alle inspanningen van de vrijwilligers van Jong Nederland in Budel-Schoot. Het college hoopt dat het, ondanks deze teleurstelling, een gezellige kermis wordt.


Voor het bezoeken van de kermis Budel-Schoot gelden de volgende maatregelen en spelregels: 

 • De kermis heeft één centrale ingang, waardoor u het kermisterrein betreedt. Dit wordt duidelijk kenbaar gemaakt via spandoeken.
 • Kom met uw eigen gezin en houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers. 
 • Bij de opstelling van de attracties is rekening gehouden met een looprichting. Deze zal worden aangegeven d.m.v. belijning en pijlen. Op de grond zijn markeringen aangebracht. U dient te allen tijde de looprichting te volgen. Er zijn op diverse punten passagepunten, zodat u het rondje nogmaals kunt lopen. Vrij heen en weer lopen is dit jaar helaas niet mogelijk. 
 • Op het terrein lopen sfeerbeheerders, die u waakzaam maken dat u zich houdt aan de geldende maatregelen. De anderhalve meter afstand blijft de uitgangsregel.
  Luistert u ook ten allen tijden naar de sfeerbeheerders en/of organisatie die rondlopen.  
 • Het in- en uitlopen op het kermisterrein dient zoveel mogelijk beperkt te worden. 
 • Bij de ingang en bij kassa’s van de kermisattracties zullen desinfectiepompjes beschikbaar zijn. 
 • Aanwijzingen van handhavers, gastheren/gastvrouwen, crowdspotters en organisatie dienen te allen tijde te worden opgevolgd. Wanneer u zich niet aan onze regels houdt, wordt u verzocht het kermisterrein te verlaten. 
 • Bij het betreden van de kermis gaan bezoekers akkoord met de geldende voorwaarden en RIVM-richtlijnen zoals die op dat moment gelden. 
 • Ziek of verkouden? Blijf thuis! 

Op het kermisterrein geldt een maximaal aantal bezoekers van 400 personen. Wanneer het maximaal aantal bezoekers bereikt is, zal de toegang tot de kermis tijdelijk worden gesloten. Wanneer twee personen het terrein verlaten, mogen ook weer twee personen het terrein betreden. Het kan op drukkere ogenblikken dus zorgen dat u even moet wachten tot u het terrein betreden kan. Heb respect voor de medewerkers bij de ingang(en). 


Oude bericht (8 juli 2021)

De kermis in Budel-Schoot gaat dit jaar door! Uiteraard wel onder aangepaste omstandigheden vanwege Corona. De kermis in Budel-Schoot vindt plaats van zaterdag 10 juli tot en met dinsdag 13 juli 2021. Op kermiszaterdag wordt de kermis om 19.00 uur op een feestelijke manier geopend. 

Op het kermisterrein aan het Vogelsplein worden de volgende kermisattracties opgesteld: de autoscooters, de rupsbaan, de draaimolen, de grijpkranen, het lijntrek- /bussenspel en de fotoschietsalon. Iets lekkers kun je halen bij de gebak- of suikerspinkraam. Jong Nederland zorgt net als ieder jaar voor een mooi feestprogramma, en houdt zich samen met de kermisexploitanten, de lokale ondernemers en de scholen bezig met een gevarieerd programma voor de kinderen.

Iedereen is welkom op de kermis in Budel-Schoot om te genieten van de gezellige kermissfeer.

Coronamaatregelen

Er is dit jaar een belangrijk onderscheid tussen het kermisplein en het horecaplein.

Het kermisterrein is vrij toegankelijk, maar daar gelden wel de basisvoorschriften. Je volgt de looproutes en houdt te allen tijde 1,5 meter afstand. Bij het feestplein van Jong Nederland wordt gewerkt met Testen voor Toegang. Dat betekent dat je een negatieve test, of een herstel- of vaccinatiebewijs moet kunnen tonen in de CoronaCheck app. Hierdoor hoeven bezoekers geen 1,5 meter afstand meer te houden.

Wegafsluiting kermis Budel-schoot

Alle kermisattracties worden op het grasveld van het Vogelsplein opgesteld. Hiervoor wordt het terrein afgesloten met wegafzettingen (uitgezonderd bestemmingsverkeer). Vanaf woensdag 7 juli mogen de kermisexploitanten starten met de opbouw van hun kermisattracties. Wij proberen mogelijke overlast zoveel mogelijk te beperken en danken u voor uw begrip en medewerking.