Kermis Budel 2019

Van zaterdag 24 t/m woensdag 28 augustus 2019 is het weer tijd voor de jaarlijkse kermis van Budel. Vijf dagen staat Budel in het teken van gillen en gieren in de attracties, de zoete geur van suikerspinnen en oliebollen en natuurlijk heel veel gezelligheid. Op zaterdag 24 augustus om 19.00 uur opent burgemeester Roland van Kessel de kermis officieel bij de Hernieuwde Levenskracht. Tot en met kermiswoensdag is het feest voor jong en oud.

Maar liefst meer dan 30 attracties staan in het centrum opgesteld, variërend van eettentjes tot kleine en grote attracties. Om het kermisgebeuren nog sfeervoller te maken zorgt de horeca voor muziek en gezellige terrasjes. Tenslotte brengt weekblad De Grenskoerier op woensdag vóór de Budelse kermis de enige echte kermiskrant uit met daarin interviews, verhalen, promotionele activiteiten en ander nieuws dat met de kermis te maken heeft.

Aanpassingen in verband met de kermis

1. Wegafsluiting

Voor de opbouwwerkzaamheden van de kermisattracties zijn de wegen in het centrum vanaf woensdag 21 augustus om 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

2. Weekmarkt vervalt

De weekmarkt van Budel komt op kermismaandag 26 augustus te vervallen.

3. Bushalte

Tijdens de kermisperiode komt de bushalte aan de Deken van Baarsstraat te vervallen van woensdag 21 t/m woensdag 28 augustus.

4. Glasbakken

De glasbakken op het terrein naast de fietsenstalling van het gemeentehuis aan het Capucijnerplein worden tijdelijk verplaatst naar de hoek, zijde Burgemeester Remmenstraat van het gemeentehuis.

5. Afvalinzameling

Op donderdag 22 en 29 augustus worden vanaf ongeveer 7.30 uur op het Capucijnerplein en de Markt in Budel de afvalcontainers van de bewoners geledigd door de afvalophaler. Verder worden op 29 augustus ook het plastic, blik en de drankkartons (PMD-zakken) opgehaald. In verband met de op- en afbouw van de kermis, vragen wij de bewoners aan het kermisterrein hun afval(containers) te plaatsen nabij de wegafzetting(en) van bovengenoemde straten, dus niet voor hun pand.

6. Tijdelijke fietsenstalling

Het is tijdens de kermisdagen niet toegestaan om fietsen en andere obstakels rondom het Lunapark op de Markt ter hoogte van de Hema/Etos en de Zeeman te plaatsen. Er wordt in de nabijheid van het Lunapark via bebording op de Markt bij foto Rooymans en de Bruna/Atep twee tijdelijke fietsenstallingen ingericht waar de fietsen van de bezoekers van de kermis geplaatst kunnen worden.