Jongeren knappen hangplek Boudriepark op

De leerlingen van het BRAVO! College kwamen tijdens de Jeugd- en Politiekdag in het gemeentehuis eind vorig jaar tot de conclusie dat de Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) in het Boudriepark in Budel er niet meer goed uitzag. Om de plek duurzaam te maken moet deze opgeknapt worden. Een nette plek houd je immers beter schoon dan een plek die al vies is. Het jongerenwerk van Cordaad Welzijn ondersteunt de leerlingen bij de realisatie van dit idee.

Achter de schermen is er hard gewerkt aan de voorbereiding. De keet moet namelijk opnieuw in de verf gezet worden. Er is een graffiti artiest gevraagd om een mooie “piece” op de binnenkant van de keet te maken. Daarnaast zijn met de gemeente gesprekken gevoerd over een nieuwe prullenbak en  een peukentegel. Peuken kunnen niet de prullenbak maar geven wel veel rotzooi op de grond. Dat kan niet in zo`n park!

Donderdag 21 maart zijn leerlingen en jongeren die veel gebruik maken van de plek begonnen met het schoonmaken en opnieuw opspuiten van de keet. Voor het schoonmaken stelde basisschool de Schatkist water en stroom beschikbaar. Het aanbrengen van de nieuwe verflaag gebeurde in samenwerking met Nigel Palinckx van Dani Stukwerken en Jihad Faida van S&S Budel. Zij stelden gratis hun materiaal, kennis en inzet beschikbaar om de jongeren te helpen de plek mooi te houden. Likjeverf.nl sponsort de verf.

In het originele plan om te komen tot een duurzame JOP bedachten leerlingen dat er ook een zonnepaneel op het dak zou moeten komen. Daarmee kon er verlichting aangebracht worden en een oplaadpunt voor telefoons. Dat bleek helaas niet te passen binnen de begroting, dus zijn er keuzes gemaakt.

Als alles klaar is zal de keet officieel heropend worden. Daar wordt natuurlijk ook de buurt voor uitgenodigd!