Inspirerende workshop Hostmanship: de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn / Hoe optimaliseer je klantbeleving?

Inspirerende workshop Hostmanship: de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn / Hoe optimaliseer je klantbeleving?

Op donderdag 25 oktober organiseerde de gemeente Cranendonck in samenwerking met het Retail Innovation Centre (RIC) een interactieve workshop, waarin Cranendonckse ondernemers werden gestimuleerd om positieve veranderingen door te voeren. Veranderingen die bijdragen aan het realiseren van een optimaal klanttevredenheidsgevoel. Hostmanship is immers de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Samen gingen we op zoek naar mogelijkheden om mensen een verwelkomend gevoel te geven. Iedereen heeft immers direct of indirect invloed op de klantbeleving! Zo is het belangrijk om de klant centraal te stellen door persoonlijk contact, met focus en aandacht. Het is daarbij belangrijk het geheel te overzien. Door een klantreis in kaart te brengen ga je meer vanuit de klant denken en zie je waar de klant behoefte aan heeft. Daarmee krijg je inzichtelijk wat je de klant kunt aanbieden om wow-momenten te creëren. Behandel een ander zoals de ander behandeld wil worden. Ook werd er dieper ingegaan op de kernwaarden van Cranendonck en hoe men daar op in kan spelen. Ofwel, een avond vol waardevolle tips om direct mee aan de slag te gaan! Vragen, ideeën en/of opmerkingen? Geef ze dan even door via e-mail: ondernemen@cranendonck.nl.