Inbraakpreventie

Dit item is verlopen op 13-11-2019.

Van 7 t/m 13 oktober was het de Week van de Veiligheid. In samenwerking met de politie heeft de gemeente Cranendonck op 7 en 10 oktober inbraakpreventieacties gehouden in Maarheeze en Budel. Tijdens deze avonden is gecontroleerd op de inbraakgevoeligheid in de dorpskernen. Hoe eenvoudig is het voor een inbreker om bij u in uw tuin, berging of huis in te breken? Bij een open deur, schuur of raam is een ‘wit voetje’ achtergelaten. Op dit voetje staat de waarschuwingstekst ‘dit had de voetafdruk van een insluiper kunnen zijn’. Indien mogelijk is ook met de bewoners gesproken.

Donkere dagen

Het wordt weer eerder donker. Traditiegetrouw worden er meer (woning)inbraken gepleegd als het weer vroeger donker wordt. Onverlichte woningen geven een verlaten indruk en dat maakt ze aantrekkelijk voor inbrekers. Tijdens de witte-voetjes-actie was opvallend dat veel woningen een onbewoond indruk maken. Een goede verlichting is belangrijk. Laat altijd als u van huis bent verlichting branden in en bij uw woning, gebruik goed hang- en sluitwerk, leg waardevolle spullen uit het zicht en wees altijd alert.

Whatsappgroepen gemeente Cranendonck

In de gemeente Cranendonck zijn Whatsappgroepen waardoor u op de hoogte kunt blijven van wat er in de buurt speelt. Buurtbewoners kunnen elkaar ook informeren over verdachte omstandigheden of situaties. Ook al is het vaak lastig om inbrekers op heterdaad te betrappen, als dit wel gebeurt dan is dat vaak te danken aan oplettende inwoners. U kunt zich voor één van de groepen aanmelden door een e-mail te sturen naar buurtwhatsapp@cranendonck.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en 06-nummer. Wanneer er nog ruimte is in de groep, dan wordt u toegevoegd.

Wat te doen bij woninginbraak?

Denkt u dat er bij u of in uw omgeving wordt ingebroken? Of betrapt u een inbreker op heterdaad? Bel dan onmiddellijk 112. De politie komt dan zo snel mogelijk naar u toe. Is er bij u ingebroken of geprobeerd in te breken en zijn de inbrekers er al vandoor? Doe dan direct aangifte. Dit kunt u doen door 0900-8844 te bellen of langs het politiebureau te gaan.