Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

In welke bak hoort een mondkapje?

Heb je een mondkapje, handschoenen of andere beschermingsmiddelen gedragen tegen corona? Na gebruik kun je ze gewoon bij het restafval weggooien. Dat geldt voor wegwerp mondkapjes en zelfgemaakte mondkapjes. Dit afval hoort dus niet thuis in de zak met plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) en al helemaal niet in het riool of op straat.

Minder afval
Een wasbaar mondkapje is - wat betreft materiaalgebruik - beter voor het milieu dan een wegwerpmondkapje. De eenmalige mondkapjes moeten na één keer gebruiken worden weggegooid en zorgen voor meer afval. Een niet-medisch mondkapje kun je ook zelf maken, bijvoorbeeld van restanten stof of oude kleren die je nog had liggen. Op de website van de rijksoverheid vind je een instructie voor het maken van een niet-medisch mondkapje.