Hoogbejaarde dame stelt fiets beschikbaar aan azc

Bericht van Ton Lemmen, gemeentelijk inwonerscontactpersoon azc

“Naast meldingen die ik krijg over gevoelens van onveiligheid naar aanleiding van de aanwezigheid van het azc krijg ik ook berichten die een andere kant belichten en die ik hier graag wil delen”.

Zo bracht Marina Bukkems, de sociaal makelaar in Maarheeze, mij in contact met een hoogbejaarde, doch zeer kwieke dame van bijna 90 jaar. Zij had recentelijk, uit liefdadigheid en medemenselijkheid, haar fiets beschikbaar om daar een bewoner van het azc een plezier mee te kunnen doen.

“Ik heb altijd iets gehad met de medemens, dat is ook waarom ik eigenlijk de zorg in wilde en dat ik tientallen jaren vrijwilligerswerk heb gedaan”, zo motiveert zij haar daad. Mevrouw is altijd opgewerkt en staat positief in het leven. Ze is als het ware het zonnetje onder de mensen. Tijdens haar vele wandelingen in en rond het dorp is zij in contact gekomen met bewoners van het azc. Zij begroet deze mensen en zij begroeten haar. Hieruit zijn leuke contacten ontstaan. Omdat ze haar goed onderhouden fiets niet meer kon gebruiken heeft ze deze, na een afstofbeurt en het oppompen van de banden, aan het azc beschikbaar gesteld.

Mevrouw verdient daarmee de pluim van de week.

Heeft ook u mooie verhalen over bewoners van het AZC, schroom niet en stuur een e-mail naar t.lemmen@cranendonck.nl

Ton Lemmen,
gemeentelijk inwonerscontactpersoon AZC