Hennepkwekerijen en drugslabs: help ze uw wijk uit!

Een drugspand in uw wijk, dat wil toch niemand? Politie en gemeente, maar ook de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie werken hard om georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Maar we hebben uw hulp hier ook bij nodig! Daarom is afgelopen weekeind een flyer bij u op de deurmat gevallen, met daarin informatie over de risico’s, hoe u een lab of kwekerij herkent en wat u kunt doen om ze uit uw buurt te krijgen.

Veilige leefomgeving

We komen hennepkwekerijen en drugslabs op allerlei plekken tegen: in huurhuizen en koopwoningen, in loodsen of gewoon in het open veld, in openbare gebouwen of onder de grond. Zeg dus nooit: dat gebeurt in mijn buurt niet. De ervaring leert anders. De overheid werkt hard om onze leefomgeving veilig te houden en dit soort drugspanden op te rollen. Dit vanwege de criminaliteit en veiligheidsrisico’s die ze met zich meebrengen.

Wat kunt u doen?

Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt? Ga dan niet zelf op pad, maar meld dit bij de politie of de gemeente. Dit kan ook anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Informatie

Heeft u na het lezen hiervan nog vragen, neem dan contact op met de ambtenaar Integrale veiligheid van de gemeente via info@cranendonck.nl of bel 14 0495. U kunt ook contact opnemen met de politie via www.politie.nl -> thema drugs -> aantreffen vermoeden drugslab.