#Heksenjacht: een oud verhaal geactualiseerd

#Heksenjacht: een oud verhaal geactualiseerd

Lang geleden, in de zomer en het najaar van 1595 is kasteel Cranendonck het decor van duistere gebeurtenissen. Jenneken inde Camer, Margriet Brycken en haar twaalfjarige dochter Heylken worden levend verbrand. Ook Hendrickxen Delyen wacht dit lot, maar zij slaat gevangen in het kasteel de hand aan zichzelf. Anna van Os wordt daarentegen niet schuldig bevonden aan hekserij, maar zal de rest van haar leven invalide blijven als gevolg van de martelingen.

Wij weten nu dat ze natuurlijk geen heks waren, maar slachtoffer zijn van gerechtelijke dwalingen en toenmalige complottheorie├źn. Ze worden veroordeeld om dat ze anders zijn. De brandstapel is hun lot. Wie waren deze vrouwen en kunnen we iets leren van hun verhaal? Expositie #Heksenjacht neemt u op een eigentijdse manier mee terug in de tijd.

Vanaf Halloweenweekend te bezoeken

#Heksenjacht is in de weekenden tijdens de schoolvakanties gratis te bezoeken in kasteel Cranendonck (Cranendonck 1 in Soerendonk). Op 31 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur gaan voor het eerst de deuren open. Op de site Heksenjacht.com vindt u meer informatie en actuele openingstijden. De actuele corona-richtlijnen van de Rijksoverheid zijn van toepassing voor bezoek aan de expositie. 

Gebiedsontwikkeling Baronie van Cranendonck

De realisatie van de tentoonstelling maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Baronie van Cranendonck. In dit innemende gebied vindt een organische vorm van ontwikkeling plaats in het verlengde van de prachtige natuur. Een enthousiaste groep initiatiefnemers werkt hier samen met de gemeente aan het behoud en de versterking van deze bijzondere plek en de realisatie van de Baronie als natuurpoort.