Hebt u behoefte aan een maatje om uw doel te bereiken?

Hebt u behoefte aan een maatje om uw doel te bereiken?

Het Maatjesproject Cranendonck, gecoördineerd door Vrijwilligerscentrale Cranendonck, is bedoeld voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Dat kan op allerlei gebied zijn:

  • omdat er sprake is van een verliessituatie;
  • omdat iemand moeite heeft met het bijhouden van de administratie;
  • omdat iemand lid wil worden van een vereniging of vrijwilligerswerk wil doen, maar de drempel niet over durft;
  • omdat …, vul maar in: er is veel mogelijk.

Het idee achter het Maatjesproject Cranendonck is dat mensen met een bepaalde hulpvraag voor maximaal een jaar gekoppeld worden aan een vrijwilliger die samen met de deelnemer met de hulpvraag aan de slag gaat.

Wat bieden we deelnemers?

Iemand die gebruik wil maken van het Maatjesproject kan verwachten dat er een geschikte vrijwilliger gevonden wordt. De deelnemer maakt zelf afspraken met de vrijwilliger over hoe vaak deze een bezoek brengt. Deelnemers kunnen er van uit gaan dat datgene dat besproken wordt met de vrijwilliger vertrouwelijk behandeld wordt.

Wat vragen we van de deelnemer?

Van de deelnemer verwachten we dat die open staat voor de inzet van de vrijwilliger, adviezen ter harte neemt en zelf tijdens de periode dat de vrijwilliger komt ook initiatieven toont.

Interesse als deelnemer?

Hebt u interesse om als deelnemer gebruik te maken van het Maatjesproject Cranendonck? Meld u dan aan bij de coördinator door te mailen naar marlonkorsten@cordaadwelzijn.nl of op maandag, dinsdag of donderdag te bellen naar 06 20 37 22 37. Er wordt door de vrijwillig coördinator een afspraak met u gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Daarna wordt er gekeken naar een geschikte vrijwilliger en volgt er een kennismakingsgesprek waar de vrijwillig coördinator bij aanwezig is.