In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14-0495.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Groot aantal deelnemers World Clean Up Day

Wat een heerlijke dag was het afgelopen zaterdag 19 september om met z’n allen Cranendonck een stukje schoner te maken! In totaal zijn er afgelopen zaterdag zo’n 150 mensen op pad gegaan om zwerfafval te rapen. In iedere dorpskern waren er mensen actief. Zo ook ongeveer 50 bewoners van het AZC. Een diversiteit van nationaliteiten ging op pad: Syrië, Eritrea, Ethiopië, Iran, Marokko, Algerije, Soedan, Nigeria, Jemen en Zuid-Amerika. In groepjes van 5 is men in Maarheeze en Budel aan de slag gegaan.

De deelnemers vanuit het AZC waren razend enthousiast om mee te helpen. Ze zien het belang van een schone natuur en omgeving in en zien meedoen en participeren binnen onze gemeente als een must. Ze willen graag een positieve bijdrage leveren aan de gemeente en de verbinding zoeken met de Cranendoncker. Vooraf hebben ze de video van World Clean Up Day bekeken. Dit gaf het belang heel duidelijk weer en dat motiveerde extra.

Vooral de kinderen in het dorp trokken veel bekijks. Sommige hebben zelfs centjes gekregen van voorbijgangers, of zelfs een ijsje. Bij terugkomst vroegen ze: mogen wij iedere dag na school komen helpen met opruimen? Natuurlijk jongens!

Alle bewoners kregen van voorbijgangers veel lovende woorden te horen. Dit maakte hen enorm trots. Ze zijn met een hoop volle vuilniszakken en een goed gevoel teruggekeerd naar het centrum.

Ook op andere plaatsen in de gemeente waren veel bewoners actief aan de slag met het opruimen. Zo was het Sint Joris-gilde met een aantal leden zwerfafval aan het rapen in de omgeving van hun verenigingsgebouw en zijn er families en buurtgenoten met elkaar op pad gegaan. Ook de Lokale Partij Pro6, die al jarenlang iedere eerste zaterdag van de maand met de leden afval rapen, was van de partij.

Er is ontzettend veel afval gevonden. Het was heel leuk dat zoveel enthousiaste mensen hun bijdrage wilden leveren aan een schone gemeente. Mocht je zin en tijd hebben om ook af en toe in je vrije tijd zwerfafval te rapen, meld je dan aan bij de gemeente Cranendonck via k.maas@cranendonck.nl. Dan krijg je van de gemeente de benodigde materialen in bruikleen en kun je op pad gaan wanneer je wilt.