In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14-0495.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Grijze container in oktober nog eenmalig tegen huidig tarief

De proef met als doel minder restafval per huishouden produceren gaat van start. Dit betekent dat u vanaf oktober 2020 de mogelijkheid heeft om naast de huidige afvalcontainer uw restafval aan te bieden in een speciale tariefzak die te koop is bij een aantal supermarkten, het gemeentehuis en de Milieustraat. In tegenstelling tot eerdere berichten kunt u in oktober uw restafvalcontainer nog één keer aanbieden tegen het huidige tarief.

Komende week wordt huis-aan-huis een informatiebrief bezorgd. Hierin staat uitgelegd wat de bedoeling is, welke mogelijkheden u heeft om (rest)afval aan te bieden én u ontvangt bij deze informatiebrief een gratis tariefzak.

In oktober wordt de restafvalcontainer nog één keer opgehaald volgens het bekende schema en betaalt u het huidige tarief. Daarna wijzigt de frequentie naar 1 keer per 8 weken. U betaalt vanaf november voor restafvalcontainers het nieuwe tarief van € 14 (140 liter) of € 24 (240 liter).

De tariefzak van 40 liter wordt vanaf oktober 1 keer per 2 weken ingezameld. De exacte data vindt u in de afvalkalender of in de afval-app.

Voorkom ongedierte door afval goed te scheiden

Door afval thuis goed te scheiden, merkt u dat u bijna geen restafval meer hebt. Wanneer u keukenafval (GFT), plastic (PMD) en luiers niet bij het restafval weggooit, ruikt restafval niet en ontstaat er geen overlast. Hierdoor is het gebruik van een zak voor restafval een goede optie.

Het meeste afval kan worden gerecycled en als grondstof worden hergebruikt. Op de afvalscheidingskaart en in de afval-app kunt u zien welk afval waar thuishoort. Het is pas restafval wanneer u dat wat u weggooit, niet kwijt kunt in één van de andere afvalstromen.

Samen zorgen we voor een beter en schoner Cranendonck en bespaart u op de kosten voor afval.