In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Gratis sportactiviteit Jeugd aan Zet

Via de landelijke regeling Jeugd aan Zet, organiseert de Gemeente Cranendonck in samenwerking met de Sporthub van de Romrijten en CORDAAD Jongerenwerk op 16 mei een gratis sportactiviteit voor jeugd en jongeren van 12 tot en met 26 jaar. De coronacrisis treft jeugd en jongeren ontzettend hard. Sociale ontmoetingen, onderwijs, sport en de mogelijkheid om te werken of even te ontsnappen aan de thuissituatie zijn al een jaar lang enorm lastig. Daarom doet de gemeente mee aan deze landelijke regeling.

Thema ‘Pest mij maar’

Er is gekozen voor het ‘Pest Mij Maar’-programma van ex-profbasketballer Henk Pieterse (2.11 m.). Dit programma bevat veel humor, muziek en makkelijk uit te voeren basketbaloefeningen. Het staat al sinds 2006 bekend om de positieve manier waarop het iedereen met elkaar in beweging zet en verbindt.

Wat gaan we doen op zondagmiddag 16 mei?

De sportactiviteit wordt helemaal uitgevoerd binnen de RIVM-richtlijnen. Iedereen tussen de 12 en 26 kan meedoen! Zelfs als je niet van basketbal houdt is het een aanrader, tenminste als je van ‘samen veel plezier beleven’ houdt. Er zijn twee groepen:

• Groep 1: 12 t/m 15 jaar start om 12:30-14:00 uur
  • Groep 2: 16 t/m 26 jaar start om 14:30-16:00 uur

Inloop en aanmelden

Schrijf je vooraf in! Dit om te voorkomen dat het te druk wordt aan de poort. Mail naar j.koch@cranendonck.nl. Vermeld in het onderwerp: JAZ Cranendonck en zet in de mail je naam en leeftijd. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat we tijd hebben voor de gezondheidscheck.

• Groep 1: start inloop om 12:00 uur
  • Groep 2: start inloop om 14:00 uur

Programma Jeugd aan Zet

Wethouder Marcel Lemmen opende op 7 april de eerste Jeugd aan Zet dag voor Basisschool de Boogurt. Deze school mocht voor deze dag speciaal gebruik maken van de sporthal van het BRAVO College. Oprichter van het programma, ex-prof basketballer Henk Pieterse heeft inmiddels al van 7 scholen de groepen 7/8 bezocht. Dit deed hij samen met Nick Maas en Amy van Bogget van de Jongerencampus Cranendonck.

Meer info

Voor meer vragen over de beweegactiviteit neem eens een kijkje op www.pestmijmaar.nl of op hun social media @pestmijmaar of tiktok @bullymeifyoudare. Voor vragen aan het jongerenwerk kijk eens op hun website: www.jongerenwerkcranendonck.nl. Voor overige vragen kan je terecht bij onze sportconsulente en programmaleidster, Jantien Koch, j.koch@cranendonck.nl of 06-12521996. Een appje sturen mag ook altijd.