Goed samenspel leidt tot oppakken winkeldieven Maarheeze

Afgelopen zaterdag, 5 juni 2021, vond bij een drogisterij in Maarheeze een winkeldiefstal plaats waarbij een grote hoeveelheid spullen is meegenomen.

De ondernemer plaatste na de diefstal in de calamiteitenAPP Maarheeze (WhatsApp-groep waarin ondernemers, politie, COA, ketenmarinier en gemeente samenwerken) direct een filmpje waarop de verdachten te zien waren. Zowel de politie als de boa’s van de gemeente zagen dit filmpje en begonnen direct met de zoektocht naar de verdachten. Zij waren er te voet vandoor gegaan.

Aanhouding door politie en boa’s

Ook de beveiligers van het azc werden in kennis gesteld. Via de WhatsApp-groep volgden de ketenmarinier en de inwonerscontactpersoon van de gemeente het proces op de voet. De boa’s en de politie konden de drie verdachten uiteindelijk in het centrum van Maarheeze aanhouden.

Ook buurtpreventieteam zocht mee

Tijdens hun voettocht door het centrum van Maarheeze hadden de verdachten de gestolen goederen kennelijk ergens verstopt. Om snel aan extra capaciteit te komen om de zoektocht naar deze spullen een grotere kans van slagen te geven, werden de leden van het kersverse buurtpreventieteam Maarheeze ingeschakeld. Helaas zijn de gestolen waren nog niet gevonden.

In hechtenis

De drie verdachten zijn en blijven voorlopig ingesloten. Er wordt snelrecht toegepast waardoor zij in bewaring zullen blijven.