Gestolen fietsen aangetroffen bij controle azc

Op de ochtend van 2 november heeft een reguliere fietsencontrole plaatsgevonden op het azc Cranendonck. Politie, COA en de gemeente hebben hierbij samengewerkt.

Resultaat

In totaal werden hierbij 12 fietsen aangetroffen, waarvan er negen als gestolen staan geregistreerd. Politie verricht nader onderzoek naar de herkomst van de fietsen. Waar mogelijk worden eigenaren benaderd en de daders vervolgd.

Aangifte doen werkt

De politie benadrukt hoe belangrijk het is om een fiets te registreren en aangifte te doen bij diefstal, ook bij een gestolen fiets. Het is ook achteraf mogelijk om nog aangifte te doen via de algemene site www.politie.nl. Daar zijn ook registratiekaarten te downloaden. Zowel politie, COA als gemeente roepen inwoners op om als zij verdacht gedrag en/of strafbare feiten zien dit vooral te melden bij de politie.