Gemeente neemt in overleg met Winkeliersplatform maatregelen in centrum Maarheeze

“De start is gemaakt, nu doorpakken”,

aldus de positief gestemde Enrico van Gansewinkel, bestuurslid van het Winkeliersplatform Maarheeze tijdens het lichten van de kledingcontainer achter de Jumbo/Lidl.

Burgemeester Van Kessel en Enrico van Gansewinkel van Winkeliersplatform Maarheeze nemen een kijkje als de kledingcontainer wordt verplaatst (foto: Jos Meusen)

Als antwoord op de verzoeken van het winkeliersplatform in verband met de ervaren overlast rondom asielzoekers neemt de gemeente in het centrum Maarheeze een aantal maatregelen. De eerste is afgelopen maandag al ingegaan, met het verplaatsen van de kledingcontainer. Enrico van Gansewinkel en burgemeester Roland van Kessel kwamen kijken hoe de container van zijn plaats werd gelicht en naar het terrein van de Brandweer werd gebracht, waar het voor nu een nieuwe plek krijgt bij de 2 kledingcontainers die daar al aanwezig zijn. Op een later moment zullen de containers mogelijk op een andere passende locatie geplaatst worden.

Nieuwe verlichting winkelstraat

Op donderdag 21 november volgt maatregel nummer 2: dan wordt de verlichting in de winkelstraat vervangen door witte verlichting, wat meer helder licht geeft en het zicht vergroot. Deze elf tijdelijke armaturen worden geplaatst inclusief een extra lichtmast tegenover de ingang van de Lidl. De definitieve verlichting zal over drie maanden geplaatst worden, als de bestelde armaturen binnen zijn.

Ketenmarinier dicht in de buurt

De ketenmarinier zal op korte termijn wekelijks in het centrum van Maarheeze aanwezig zijn. Hierdoor kan hij zelf makkelijker contact leggen met inwoners en winkeliers. Door dichter in de buurt te zijn, is hij ook makkelijker te benaderen en meer beschikbaar voor bewoners en winkeliers die daar behoefte aan hebben. De verwachting is dat hij op een locatie in het centrum komt te zitten waardoor hij zichtbaar aanwezig is.

Reactie Winkeliersplatform

Bestuurslid van het winkeliersplatform Enrico van Gansewinkel zegt hierover: ”Fijn dat deze week de start gemaakt is met de kledingcontainer. En donderdag komt dus ook de verlichting aan bod. Wij hebben verder begrepen dat de ketenmarinier minimaal 1 keer in de week erbij komt zitten in het centrum van Maarheeze, dat is ook top. En dan samen met de gemeente en het COA de lijntjes kort houden en doorpakken waar nodig.”